Komunitní plán sociálních služeb SO ORP Slaný na období 2025-2028 (v realizaci)

logo-slany-COLOR-zakladniKomunitní plán sociálních služeb SO ORP Slaný na období 2025-2028 v rámci analytické části obsahuje socio-demografickou analýzu, vymezení území, pro které je střednědobý plán soc. služeb určen, demografickou analýzu a prognózu počtu osob podle stupně závislosti 1 až 4 PnP, a vývoj dalších sociálních charakteristik v území (nezaměstnanost, zadluženosti, popis sociálně-vyloučených lokalit, dávky hmotné nouze, domácností se zaměřením na jednočlenné domácnosti, neúplné rodiny s dětmi atd.)

Dále obsahuje analýzu poskytovatelů (síť soc. služeb) a uživatelů sociálních služeb vč. průzkumu poskytovatelů, průzkumu potřeb uživatelů sociálních služeb, porovnání potřeb uživatelů a nabídky poskytovatelů sociálních služeb, průzkumu potřeby obcí v rámci SO ORP Slaný.

Ekonomická analýza hodnotí aktuální nákladovost jednotlivých druhů sociálních služeb a analýzu struktury zdrojů financování sociálních služeb.

Strategická část stanovuje vizi, hlavní cíle, které vycházejí ze zpracovaných SWOT analýz a dalších výše zmíněných analytických podkladů, specifické cíle a opatření.

Implementační část bude obsahovat monitoring, hodnocení a stanovení aktualizace KPSSS.

Implementační mechanismy budou nastaveny tak, aby se zajistilo společné působení různých aktivit v jednotlivých opatřeních směrem ke stanoveným cílům v rámci tohoto rozvojového dokumentu.